The Courtyards, University of Hull

4W0A3911
4W0A3800
4W0A3794
4W0A3752
4W0A3740

Scope of Works

Project Details

The £1.5m commercial glazing package for the new student residences was successfully awarded to GFS, our aim was to help the university create a vibrant living, learning and social environment for the students.

The development consists of 562 apartments which all have modern, bright interiors. The standard and deluxe rooms feature en-suites, shared kitchen/dining areas and laundry facilities. Whilst the rooftop apartments include living/dinning and kitchens areas and feature an outdoor living with area with views of the city.

All students have access to the communal spaces which include student lounges, games & cinema rooms and outdoor sheltered courtyards.

Comprising six separate blocks based around two central courtyards, GFS was appointed to design, manufacture and install windows, curtain walling, external doors and external screens.

Using Senior Architectural’s PURe aluminium windows which boasts exceptional thermal efficiency that can help reduce the overall environmental impact of the build and contribute to a significant reduction in heating costs. Senior Architectural’s thermally efficient SF52 aluminium curtain walling was also used on this project.

Client: Sewell Construction

Value: £1.5 Million

Location: Inglemire Lane, Hull

Sectors: Student Accommodation, Education

Products: Senior’s PURe®, SF52 Aluminium Curtain Walling